Vad är SEF?

Innehållsförteckning

Vad är SEF?

Vad är SEF?

Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) bildades i Malmö den 1 december 1928 som en motpol till Svenska Fotbollförbundet, då förbundets relation med de Allsvenska klubbarna inte var den bästa för tillfället. Klubbarna kände sig förfördelade i många fall.

Vilket facket är elektriker?

Elektrikerna – Facket med kraft - Svenska Elektrikerförbundet.

Hur många medlemmar har elektrikerna?

Elektrikerna har ungefär 24 000 medlemmar och stöttar därmed många som jobbar inom elbranschen. Elektrikerförbundet är 1 av 14 förbund som ingår i samarbete med LO, Landsorganisationen i Sverige.

Hur lång uppsägningstid har jag elektriker?

Vid tillsvidareanställning är uppsägningstiden normalt minst en månad. Under uppsägningstiden har du rätt till lön oavsett om din arbetsgivare har eller inte har något arbete åt dig. Om du har en tidsbegränsad anställning gäller den till det slutdatum som står på ditt anställningsavtal.

Varför finns Svenska Elektrikerförbundet?

Elektrikerförbundet som ibland även kallas Svenska elektrikerförbundet eller kort och gott SEF är det förbund som är till för dig som arbetar med radio och TV, elinstallationer och privata kraftverk. Facket elektrikerna har ungefär 25 000 medlemmar och stöttar därmed många elektriker.

Hur ser arbetsmarknaden ut för elektriker?

Siffror från Arbetsförmedlingen visar på en god arbetsmarknad för den som söker jobb rent allmänt. Dessutom är elektriker ett bristyrke i stora delar av landet. ... Arbetsförmedlingens yrkesprognoser täcker in 200 yrken och sträcker sig fram till nästa sommar.

Hur mycket kostar en elektriker i timmen?

Elektriker & Elinstallatörer ca 400-550 kr/h. Golvläggare ca 350-600 kr/h.

När har man 1 månads uppsägningstid?

Hur uppsägningstiden räknas Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. Om motsvarande datum saknas i efterföljande månad, så löper uppsägningstiden ut den sista dagen i den månaden.

Relaterade inlägg: