Vad rapporteras på individnivå i Arbetsgivardeklarationen?

Innehållsförteckning

Vad rapporteras på individnivå i Arbetsgivardeklarationen?

Vad rapporteras på individnivå i Arbetsgivardeklarationen?

Du ska göra skatteavdrag på ersättningen, redovisa skatteavdraget och betala in skatten till Skatteverket. Du ska redovisa både utbetald ersättning och gjorda skatteavdrag på individnivå i en arbetsgivardeklaration. Du redovisar skatteavdraget i ruta 275 i arbetsgivardeklarationen.

Varför måste ett företag lämna in en Arbetsgivardeklaration?

Vad är en arbetsgivardeklaration? Arbetsgivardeklarationen innebär att du en gång i månaden berättar för Skatteverket hur stora skattepliktiga utgifter du har haft för din anställde. ... Redovisningen ska ske för samtliga anställda och en arbetsgivardeklaration ska även innehålla uppgift om betalningsmottagare.

Hur bokför man Arbetsgivardeklarationen?

Arbetsgivaravgifter redovisas genom arbetsgivardeklarationen. De bokförs i kredit, vanligtvis på konto 2730 i samband med att lönen bokförs. När du bokför på skattekontot nollas detta konto ut. Beloppet på månadens arbetsgivaravgifter kan kontrolleras på den skattedeklaration lönen avser för perioden.

Vad betyder Specifikationsnummer?

Specifikationsnummer används idag när en kontrolluppgift lämnas för inkomstbeskattningen i systemet KUPP. Syftet är att kunna hitta den kontrolluppgift som ska ersättas med en ny.

Relaterade inlägg: