Vad menas med inhibition?

Innehållsförteckning

Vad menas med inhibition?

Vad menas med inhibition?

Om verkan av ett beslut är svår att reparera om en högre instans upphäver beslutet finns därför en möjlighet att besluta om inhibition. d.v.s. att det överklagade beslutet tills vidare inte ska gälla.

Vem kan begära inhibition?

En fråga om inhibition kan tas upp antingen på begäran av klaganden eller självmant av den myndighet som ska pröva överklagandet.

Vad innebär inhibition i förvaltningslagen?

Om verkan av ett beslut som gäller omedelbart är svår att reparera kan en högre instans besluta om inhibition, d.v.s. att det överklagade beslutet tills vidare inte ska gälla.

När kan man begära inhibition?

Om verkan av ett beslut är svår att reparera, även om en högre instans upphäver beslutet, finns därför en möjlighet att besluta om inhibition. d.v.s. att det överklagade beslutet tills vidare inte ska gälla.

Vilket organ ska inte använda sig av bestämmelserna i förvaltningslagen?

Vid handläggning av ärenden Skatteverket, ska handlägga ärenden och om hur domstolar ska handlägga förvaltningsärenden (1 § FL). ... ex. de statliga och kommunala bolagens verksamhet, gäller däremot inte förvaltningslagen.

Vad innebär verkställighetshinder?

I undantagsfall kan det hända något som gör att du inte kan återvända hem trots att det finns ett beslut som säger att du måste det. Det kallas verkställighetshinder, det vill säga hinder mot att genomföra beslutet om avvisning eller utvisning.

Relaterade inlägg: