Vem kan vara medsökande på lån?

Innehållsförteckning

Vem kan vara medsökande på lån?

Vem kan vara medsökande på lån?

Medsökande till lån Om du har en medsökande till ett lån ser långivaren till bådas inkomster och därför ökar dina chanser att få igenom lånet. Vanligast är det att gifta par eller sambos tecknar ett lån tillsammans eller att en förälder står som medlåntagare till ett myndigt barn.

Vad menas med Medlåntagare?

En medlåntagare är en person som tar ett lån tillsammans med en annan låntagare, eller flera andra låntagare. I och med det solidariska betalningsansvaret för ett gemensamt lån har det ingen betydelse för banken vilken överenskommelse som låntagarna har med varandra om vem som ska betala vad.

Får man låna mer med borgensman?

Ja, du kan ha flera borgensmän på ditt bostadslån. Alla borgensmän som är knutna till borgensåtagandet har ett solidariskt betalningsansvar. Det innebär att alla är lika skyldiga till att betala in hela beloppet om långivaren kräver det. Men det är långivaren som väljer vem som ska betala.

Vem har rätt till bolån?

Du är ensamstående utan barn med en inkomst på 28 000 kr/månad. Med en sådan inkomst kan du få ett bolån på 1,5 miljoner kronor. Tänk på att du ofta behöver kunna lägga en peng i kontantinsats. Ni är ett par med två barn och en gemensam inkomst på 56 000kr/månad.

Vad är en medsökande?

  • Läs om Mikrolån. En medsökande är en person som är solidariskt betalningsansvarig för ett lån tillsammans med huvudlåntagaren. Genom att ha en medsökande ökar chansen att få ett lån eftersom banken då har två personer att kräva tillbaka skulden från.

Kan du låna mer pengar med en medsökande?

  • En medsökande kan ge dig fördelen att låna mer pengar än vad du hade fått låna själv eftersom ytterligare en inkomst räknas ihop till lånet. I och med detta ökar sannolikheten att lånet kan betalas tillbaka och banken får då en minskad risk. Det kan banken belöna med bättre lånevillkor.

Vad är en medsökande vid bolån?

  • Medsökande vid bolån Att ha en medsökande betyder att ni är två personer som delar ansvaret för att bolånet betalas tillbaka. Detta är något som kan passa om man har betalningsanmärkningar eller liknade men ändå vill låna pengar. Hittar man då en medsökande ökar chanserna kraftigt att man får låna pengar.

Relaterade inlägg: