Vad betyder strategisk utveckling?

Innehållsförteckning

Vad betyder strategisk utveckling?

Vad betyder strategisk utveckling?

Strategisk planering är en process inom marknadsföring där organisationer utvecklar strategier för långsiktigt överlevnad och för att nå uppsatta mål på en ständigt föränderlig marknad. Detta görs genom att matcha organisationens resurser mot de möjligheter som uppstår i marknadsomgivningen.

Vad är en strategisk ledare?

De tar beslut – En strategisk ledare undviker ”analytisk förlamning” och utvecklar och driver processer tills de är tillräckligt bra, inte perfekta. Ledaren fokuserar på det som är avgörande i frågan, balanserar olika faktorer och vågar ta ställning även med ofullständig information och meningsskiljaktigheter.

Vad gör en strategisk projektledare?

– Den strategiske projektledaren – både på köparsidan och byråsidan, har en viktig roll i att både syna och förstärka interna strategier. Se till att affärsstrategi samverkar med marknadsstrategi. Att de medieval man gör är rätt utifrån väl genomtänkta beslut.

Vilka krav ställs på det strategiska ledarskapet?

Med ett strategiskt ledarskap skapas en tydlig kultur som undviker att chefer och medarbetare kortsluter organisationens struktur. Ledningsgruppen kan lägga mer tid, både på strategiskt arbete och på organisationens bästa, istället för att fokusera på det operativa arbetet längre ned i organisationen.

Relaterade inlägg: