Vad innebär den tillfälliga asyllagen?

Innehållsförteckning

Vad innebär den tillfälliga asyllagen?

Vad innebär den tillfälliga asyllagen?

Den tillfälliga lagen begränsar asylsökandes möjligheter att få uppehållstillstånd i Sverige bland annat genom att ta bort vissa skyddsgrunder. Lagen infördes och skulle gälla till och med den . Riksdagen fattade beslut den om att förlänga lagen.

Vad innebär ändringarna i UTLL vad gäller uppehållstillstånd?

Förändringarna innebär bland annat att tidsbegränsade uppehållstillstånd är huvudregel och att nya krav ställs på alla som ansöker om permanent uppehållstillstånd. ... Ändringarna i utlänningslagen är dock mer omfattande än den tillfälliga lagen var, och påverkar nästan alla som ansöker om uppehållstillstånd i Sverige.

Vad innebär ett tillfälligt uppehållstillstånd?

Du som har fått status som flykting får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i tre år. Efter tre år kan du få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. Ett förlängt uppehållstillstånd gäller i två år. Efter tre år har du också möjlighet att ansöka om ett permanent uppehållstillstånd.

Vad betyder uppehållstillstånd med tillfälligt skydd?

Om ett program för att förbereda att utlänningen återvänder självmant har inletts när ett uppehållstillstånd med tillfälligt skydd upphör, får tillståndet förlängas högst två år för en person som deltar i programmet. Detta tillstånd skall kallas uppehållstillstånd efter tillfälligt skydd.

Relaterade inlägg: