Vad betyder globala målen?

Innehållsförteckning

Vad betyder globala målen?

Vad betyder globala målen?

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa.

Hur ska man nå de globala målen?

Men för att målen ska bli verklighet måste alla delar av samhället – företag, civilsamhälle, offentlig sektor, forskarsamhället och enskilda individer – inkluderas. Globala målen är till för alla och därför måste alla delta i genomförandet för att vi ska lyckas!

Vad är dem 17 Globala målen?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Hur hänger de Globala målen ihop med Agenda 2030?

Agenda 2030 formulerar den övergripande visionen för hur världen ska se ut år 2030 och Globala målen utgör en mer detaljerad plan för vad världens länder måste åstadkomma för att uppnå social, ekonomisk och miljömässig hållbar utveckling. ...

Relaterade inlägg: