Vad innebär det att checka in online?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att checka in online?

Vad innebär det att checka in online?

Att checka in online betyder att man checkar in med hjälp av internet. Det är ett alternativ till den traditionella incheckningen vid flygplatsens incheckningsdiskar. ... Många flygbolag exempelvis Ryanair, Wizz Air och EasyJet lägger till extrakostnader om du checkar in på flygplatsen.

Hur gör man när man checkar in online?

Gå till flygbolagets hemsida. Klicka på checka in (online). Fyll i bokningsnumret, efternamn och eventuell avresedatum och flightnumret och välj de passagerare som du vill checka in. Följ alla check-in steg, välj sittplatser och boka eventuellt extra bagage.

Hur checkar man in Norwegian?

Mina bokningar

  1. Logga in till din bokning via Mina resor och checka in genom att följa anvisningarna.
  2. Du kan använda din surfplatta eller mobiltelefon för att skanna ditt digitala boardingkort vid säkerhetskontrollen och ombordstigningen.

Måste man checka in?

För att få tillträde till flygplanet måste du som resenär ha checkat in och ha ett boardingkort även om du endast reser med handbagage.

Måste man ha utskriven flygbiljett?

Vi rekommenderar att man skriver ut biljetten, antingen från bekräftelsemailet eller via vår hemsida. Det finns inget krav att man har en utskriven biljett men på vissa flygplatser vill incheckningspersonalen se en utskriven biljett. Boarding kort fås av flygbolaget när man checkar in.

När ska man checka in online?

På de flesta flygningarna kan du checka in online från 30 timmar fram till en timme före avgången.

Kan man checka in online med bagage?

Om du checkar in online eller via mobilen kan du hämta dina bagagetaggar i en Self-Service Check-in-automat på flygplatsen. Sätt fast taggarna på dina väskor och lämna in väskorna i bagageavlämningsdisken (Bag Drop).

Hur lång tid innan incheckning Arlanda?

Vi rekommenderar att du checkar in minst två timmar före avgång. Incheckning/bagageavlämning stänger 45 minuter före avgången, gäller för alla resenärer. Ombordstigning stänger 20 minuter före avgången, gäller för alla resenärer.

Hur tidigt kan man checka in online?

På de flesta flygningar kan du checka in online från 30 timmar fram till en timme före avgång. Det går också bra att checka in på flygplatsen. Oavsett hur du checkar in, se till att du är vid din gate och redo för ombordstigning på utsatt tid.

Relaterade inlägg: