Vad var det som gjorde packet switching speciellt?

Innehållsförteckning

Vad var det som gjorde packet switching speciellt?

Vad var det som gjorde packet switching speciellt?

Men på ARPANET började man använda något som heter ”paketutbyte” (”packet switching” på engelska). Det är en teknik som används än idag. Det går ut på att istället för att försöka skicka en hel fil, exempelvis ett foto, på en gång så delar man upp fotot i en massa små paket som man sen skickar iväg.

Hur fungerar kommunikationen i ett paketförmedlande nät?

(packet switching) – om nätverk, inklusive mobiltelefonnät och trådlösa nät: som sänder meddelanden uppdelade i paket. Först när paketen når mottagaren sätts de ihop till ett komplett meddelande. ... – Alternativet till paketförmedlande kommunikation är kretskoppling.

Vad är ett Internet paket?

Ett paket (eng. packet) är en del av meddelande som adresseras och sänds separat på internet, i ett digitalt mobilnätet och på andra datanät. Varje mejl eller annat meddelande delas upp i ett antal sådana paket. De hanteras oberoende av varandra på nätet och kan därför ta olika vägar till mottagaren.

Hur fungerade arpanet?

Det utvecklades av det amerikanska försvarets utvecklingsavdelning DARPA under kalla kriget och stod klart i slutet av 1969. 1971 skickades det första e-postmeddelandet via ARPANET mellan två datorer stående sida vid sida. Bara två år senare bestod 75% av ARPANET-trafiken av e-post.

Hur fungerar arpanet?

Utvecklingen av nätverket pågår sedan under större delen av 1960-talet. ... Arpanet är ett av många nätverk som utvecklas under 60-talet i både USA, England och Frankrike. Illustration av Jesper Wallerborg.

Vem har uppfunnit internet?

Bob Kahn Vint Cerf Internet/Inventors

Relaterade inlägg: