Vilka skor är bra för plattfot?

Innehållsförteckning

Vilka skor är bra för plattfot?

Vilka skor är bra för plattfot?

Vid plattfothet är det viktigt att se till att foten har ett bra stöd när du går i skor. Om du använder skor som har en platt innersula - använd ett hålfotsinlägg som ger dig bättre uppbyggnad och stöd. Välj en halv- eller helsula för extra stöd och stabilitet för hela foten.

Vilket fotvalv har jag?

Om du är osäker på vad för fotvalv du har så kan du göra detta test nedan: Blöt en handduk och placera den på golvet. Trampa barfota på handduken och flytta foten till golvet eller placera foten på en tidning eller ett mörkt papper som gör att du kan se ditt fottryck.

Kan man fixa plattfot?

Det finns ett flertal operationsmetoder som strävar efter att återskapa fotvalvet och minska smärtan vid belastning. Vanligtvis utförs en förskjutningsoperation av hälbenet kombinerat med förflyttning av en sena. Om felställningen är omfattande kan olika former av steloperationer krävas.

Hur behandlar man plattfot?

Behandling av plattfot

  1. Stabila skor är viktigt för att foten ska få stöd. ...
  2. Individuellt anpassade fotbäddar för stabilisering, avlastning och korrigering av fotens biomekanik (belastningsmönster) rekommenderas.
  3. En av våra terapeuter kan ge individuella program med övningar som hjälper till att stärka fotens muskulatur.

Varför har man plattfot?

Plattfothet kan vara medfödd, men kan även utvecklas senare i livet. Plattfot som utvecklas i vuxen ålder beror ofta på att en sena i foten gradvis försvagas. Vid operation är syftet att återskapa fotvalvet och minska smärtan vid belastning.

Relaterade inlägg: