Vilken färg har Waybill tillståndet?

Innehållsförteckning

Vilken färg har Waybill tillståndet?

Vilken färg har Waybill tillståndet?

När det gäller cabotagetrafik som bedrivs i form av tillfällig trafik ska ett kontrolldokument (Waybill, grönt häfte) användas. Färdblad som har använts för cabotagetrafik ska återsändas till Transportstyrelsen när de har använts.

Vad är gemenskapstillstånd?

Ett gemenskapstillstånd för godstrafik som beviljats av behörig myndighet ger ett bolag rätt att bedriva internationell kommersiell godstransport med ett fordon eller en fordonskombination inom hela gemenskapsområdet enligt cabotagereglerna.

När krävs dokumentet Waybill?

Om du ska köra beställningstrafik (tillfällig trafik) i länder utanför EU och EES krävs ett kontrolldokument (Way-bill, grönt häfte). Dokumentet kan antingen ha formen av Interbusöverenskommelsens färdbladshäfte eller vara ett ASOR-dokument.

Var ska originalet av gemenskapstillståndet förvaras?

Av rådets förordning (EEG) nr 881/92, och av de allmänna bestämmelser som anges på det fastställda formuläret, framgår att originaldokumentet med gemenskapstillståndet skall förvaras av transportföretaget och att en vidimerad kopia skall medföras i fordonet.

Vad innebär speciell linjetrafik internationellt?

Internationellt tillstånd för linjebaserad trafik Tillståndet ger ett bolag, som har ett gemenskapstillstånd beviljat av behörig myndighet, rätt att bedriva internationell linjebaserad persontrafik mellan Finland och en stat utanför EU. Tillståndet ger inte rätt att bedriva trafik inom landet.

Vad är ett blått tillstånd?

För att ett åkeri ska få bedriva internationella transporter krävs tillstånd. Om transporten är inom EU/EES krävs ett gemenskapstillstånd, eller blått tillstånd som det också kallas.

När skall Interbus dokument fyllas i?

Tillfälliga internationella persontransporter Interbus-överenskommelsen reglerar vissa tillfälliga internationella transporter. När sådana transporter utförs ska ett färdblad som följer mallen i Interbus-överenskommelsen alltid finnas med i fordonet. Färdbladet ska vara ifyllt innan resan påbörjas.

Vad är gemenskapstillstånd och var ansöker man om ett sådant?

Godstrafik inom EU/EES För att bedriva internationella transporter inom EU och EES-området krävs gemenskapstillstånd. Den som behöver ett gemenskapstillstånd eller förlängning av sådant ska ansöka hos Transportstyrelsen.

Relaterade inlägg: