Vad betyder bedömning A?

Innehållsförteckning

Vad betyder bedömning A?

Vad betyder bedömning A?

Nedan följer de svenska bedömningarna: A: Innebär att ryttare med lika antal felpoäng förklaras likaplacerade. Clear Round (CR): Rids som bedömning A. ... A:2 : Grundomgången där ryttare med minst antal fel hoppar om tills dess att en segrare korats.

Vad betyder LD A?

L:D. är den lägsta klassen (om man inte räknar med L:D- som är 10 cm lägre). A:et är bedömningen. Med bedömning A så rider du bara en runda (endast grundomgång) och alla som blir felfria får en rosett.

Vad är Ackumulatorhoppning?

Ackumulatorhoppning med Jokerhinder innebär poäng för varje klarat hinder. Poängen är samma som det klarade hindrets nummer. Allt räknas samman och det sista Jokerhindret – i denna klass som tionde hinder – ger dubbel poäng om det klaras och motsvarande minuspoäng om det rivs.

Hur högt är LD för D ponny?

LA = 80 cm, det högsta en A-ponny får gå. MSV B = 100 cm, det högsta en B-ponny får gå. MSV A = 120 cm, det högsta en C-ponny får gå. Svår = 135 cm, det högsta en D-ponny får gå.

Vad är omhoppning?

Banhoppning innefattar ofta en grundomgång där det gäller att ta sig runt banan felfritt inom en angiven maxtid och en omhoppningsomgång där det gäller att hoppa felfritt så snabbt som möjligt. Omhoppning sker endast om det blivit mer än en felfri i grundomgången.

Relaterade inlägg: