Vad är digitalisering i förskolan?

Innehållsförteckning

Vad är digitalisering i förskolan?

Vad är digitalisering i förskolan?

De använder olika appar för att exempelvis skapa filmer, skriva sagor och fotografera. På det sättet får barnen själva bli producenter av eget material. De digitala verktygen ger även nya möjligheter att skapa mysiga, spännande eller inspirerande stämningar i lärmiljöerna på förskolan.

Vad betyder adekvat digital kompetens?

kunna använda och förstå digitala verktyg och medier, ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med digital teknik.

Vad det är innebär att digitalisera?

Digitalisering är en del i en teknologisk process som har som syfte att, med hjälp av digital teknik, förbättra och effektivisera en verksamhet. Det kan handla om snabbare utveckling av befintlig verksamhet eller att uppfinna helt nya innovationer med hjälp av nya tekniska lösningar.

Vad innebär digitalisering på skolor och förskolor?

  • Leda digitaliseringen på skolor och förskolor. Skolans digitalisering handlar om att öka kvaliteten i undervisningen. Där har rektor, skolchef och huvudman en central roll. Här får du kunskap om vilka förändringar som är aktuella och vad de innebär för din verksamhet. Digital teknik har skapat nya förutsättningar för arbete och samarbete.

Hur påverkar digitaliseringen samhället och skolan?

  • digitaliseringen påverkar samhället och skolan. undervisningen kan utvecklas för att öka måluppfyllelsen. digital kompetens beskrivs i läroplaner, kursplaner och ämnesplaner. digitala verktyg, infrastruktur, och tjänster kan samverka för att skapa en bra digital arbetsmiljö.

Vad handlar digitalisering om?

  • Skolans digitalisering handlar om att öka kvaliteten i undervisningen. Där har rektor, skolchef och huvudman en central roll. Här får du kunskap om vilka förändringar som är aktuella och vad de innebär för din verksamhet.

Hur ska förskolan utveckla Digital kompetens?

  • Från och med första juli 2019 finns det inskrivet I förskolans läroplan (Lpfö 18) att barnen ska få förutsättningar att utveckla digital kompetens, och att de ska få använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar lärande. Förskolan ska även ge barn kunskaper för att kritiskt kunna granska information.

Relaterade inlägg: