Vem ansvarar för Egenkontrollprogrammet?

Innehållsförteckning

Vem ansvarar för Egenkontrollprogrammet?

Vem ansvarar för Egenkontrollprogrammet?

Vem som får göra vad ska finnas beskrivet i egenkontrollprogrammet, och det är företaget som ansvarar för att det är rätt person med rätt kompetens på rätt plats.

Varför har vi egenkontroll?

Syftet med egenkontroll (förutom att säkerställa att lagar och regler efterlevs) är att ständigt förbättra och utveckla verksamheten. Definitionen av egenkontroll; att verksamhetsutövare genomför kontroll av den egna verksamheten för att efterleva lagar och regler.

Vad innebär Elsäkerhetsförordningen?

13 § Elektrisk utrustning ska vara konstruerad och tillverkad i enlighet med god säkerhetsteknisk praxis inom Europeiska unionen så att utrustningen, när den är korrekt installerad och underhållen och används för avsett ändamål, inte riskerar säkerheten för människor, husdjur eller egendom.

Hur ser en egenkontroll ut?

Egenkontroll är ett begrepp som innebär att du som företagare själv ska kontrollera att din verksamhet följer de lagar och regler som styr. ... Det finns inga generella krav på dokumentation av egenkontroll men det kan ändå vara bra att föra enkla anteckningar om de åtgärder som du utför.

Vad ska finnas med i en egenkontroll?

I en rutin bör det framgå hur ofta rutinen ska genomföras och på vilket sätt rutinen ska utföras. Det är viktigt att ha aktuella rutiner. En genomgång av hela egenkontrollprogrammet och en granskning av rutiner kan behöva göras regelbundet. Nya rutiner kan behöva upprättas och gamla rutiner kanske måste korrigeras.

Relaterade inlägg: