Vad kan man göra som egenanställd?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra som egenanställd?

Vad kan man göra som egenanställd?

Som egenanställd kan du jobba som frilansare och konsult för dina kunder, men Cool Company bär arbetsgivaransvaret. Det innebär att dina fakturor betalas och sköts via Cool Company, som också ansvarar för att skatter, avgifter och att moms betalas – något som din arbetsgivare annars tar hand om.

Vad skulle du kunna göra som egenanställd?

Egenanställning är ett sätt att sysselsätta sig själv, utan att grunda ett företag. I stället sköts fakturering, moms, sociala avgifter, försäkringar och löneutbetalning via ett faktureringsföretag. ... Faktureringsföretagen sköter bland annat fakturering, momsen, pensionspremier och betalar ut lön till den egenanställda.

Vad är ett Faktureringsbolag?

Du själv ansvarar för att söka kunder och uppdrag. När du är klar med uppdraget upphör anställningen hos egenanställningsföretaget. Egenanställningsföretag kallas även för plattformsföretag, faktureringsföretag eller självanställningsföretag.

Vad gäller för frilansare?

Företaget kan bara fakturera andra uppdrag du har, till exempel som frilansare eller som tillfällig uppdragstagare. Inget hindrar dock att du blir anställd av ett egenanställningsföretag och sedan hyrs ut till en eller flera olika uppdragsgivare för kortare eller längre perioder.

Vilket Faktureringsföretag är bäst?

Frilans Finans är en av marknadens första och största aktör inom fakturering för frilansare och egenanställda. Med hjälp av Frilans Finans tjänst kan du enkelt fakturera utan f-skatt och för en administrationsavgift ser Frilans Finans till att du betalar skatter och arbetsgivaravgifter.

Relaterade inlägg: