Vad innebär förvaltningen?

Innehållsförteckning

Vad innebär förvaltningen?

Vad innebär förvaltningen?

Enligt databas Nationalencyclopedin (NE) betyder förvaltning "att sköta eller administrera något för någon annans räkning. Speciellt används termen för att beteckna den organisation, offentlig förvaltning, som har till uppgift att bereda och verkställa de politiska besluten."

Vad är en förvaltningsenhet?

Förvaltningsenheten är indelad i tre sektorer, en separat enhet för lokaler och ämbetsverkstjänster och en utvecklingsfunktion. Enheten för lokaler och ämbetsverkstjänster och utvecklingsfunktionen lyder direkt under avdelningschefen. Sektorerna med sammanlagt sju underlydande enheter leds av två sektorchefer.

Vad är en kommunal nämnds uppgift?

Nämnderna sätter politiska mål för sitt ansvarsområde Nämndernas viktigaste uppgift är att “bryta ner” de övergripande målen, som kommunfullmäktige fastställt, till det egna ansvarsområdet. Nämnderna styr vad kommunen ska göra genom att sätta upp politiska mål inom varje nämnds ansvarsområde.

Är en kommun en förvaltning?

Kommunerna och regionerna har förvaltningar som sköter ett område, som kommunen eller regionen är ansvarig för. Förvaltningen leds av en förvaltningschef, som i sin tur är styrd av en nämnd utsett av fullmäktige.

Relaterade inlägg: