Vad kan man använda en kassaflödesanalys till?

Innehållsförteckning

Vad kan man använda en kassaflödesanalys till?

Vad kan man använda en kassaflödesanalys till?

Kassaflödesanalysen visar pengar in och pengar ut under en viss tidsperiod. Den består av en uppställning av inbetalningar och utbetalningar, som beskriver hur företagets likvida medel har förändrats under perioden. Det är ett enkelt sätt att åskådliggöra förändringar i verksamheten.

Vad säger en kassaflödesanalys?

En kassaflödesanalys visar företagets in- och utbetalningar under en viss period, oftast räkenskapsåret. Men det kan också vara kvartalsvis eller vid en annan given tidsperiod. Vid beräkning av kassaflöde ska man bortse från bokföringsmässiga poster och helt koncentrera sig på de faktiska in- och utbetalningarna.

Vad består en kassaflödesanalys av?

En kassaflödesanalys visar förändringen i likvida medel Kassaflödet från den löpande verksamheten utgörs av verksamhetens huvudsakliga intäktsgenerande aktiviteter och visar bland annat försäljning, varulager, kundfordringar, kortfristiga skulder och justeringar för avskrivningar.

Vad påverkar kassaflödet?

Så kan du påverka ditt kassaflöde Eller att ens leverantörer kräver korta kredittider samtidigt som företaget själv erbjuder sina kunder långa kredittider på kundfordringar. ... Samtidigt bör man alltid försöka få till längre kredittider i sina avtal med leverantörer.

Vad visar kassaflödet?

Ett kassaflöde, även kallat betalström, är ett företags flöde av inbetalningar och utbetalningar, det vill säga flödet av pengar, under en viss tidsperiod (vanligtvis ett räkenskapsår). ... Kassaflödesanalysen, som finns i årsredovisningen, visar kassaflödet under räkenskapsåret.

Hur kan man analysera en kassaflödesanalys?

Kassaflödesanalysen talar också om varifrån kontanta medel kommer; externt, långivare eller ägare. Det går att utläsa om företaget behöver ta upp lån för att betala utdelning, samt visar förändringen i likvida medel uppdelat på den löpande verksamheten, investeringar och finansieringsdelen.

Relaterade inlägg: