Vilken är Elsäkerhetsverkets främsta uppgift?

Innehållsförteckning

Vilken är Elsäkerhetsverkets främsta uppgift?

Vilken är Elsäkerhetsverkets främsta uppgift?

Elsäkerhetsverket har uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet, EMC, det vill säga störningsfri el. Det gör vi främst genom att utföra tillsyn och marknadskontroll, ta fram föreskrifter och allmänna råd och bidra till standardiseringsarbete på nationell och internationell nivå.

Vad innebär Elsäkerhetslagen?

Den trädde elsäkerhetslagen i kraft. ... I elsäkerhetslagen finns krav på hur elinstallationsarbete ska utföras, vilken kompetens företaget som utför installationen måste ha, hur man ska säkerställa kompetensen hos de som utför arbetet samt krav på egenkontrollprogram för verksamheten.

Vad innebär Elanläggningsansvarig?

Elanläggningsansvar - som innehavare av en elanläggning har ditt företag ett särskilt ansvar. Som innehavare av en elanläggning har ditt företag ett särskilt ansvar. Anläggningen måste vara utförd enligt god elsäkerhetspraxis så att den ger betryggande säkerhet mot person eller sakskada på grund av el.

Vad är exempel på en Skötselåtgärd?

Med skötselåtgärder menas följande arbete; kopplingar, säkringsbyten, mätningar, provningar, felsökning, besiktningar, ledningsanvisning och andra därmed jämförliga åtgärder som kan utföras på ett säkert sätt med ändamålsenliga verktyg och utrustning utan att någon av arbetsmetoderna måste tillämpas.

Relaterade inlägg: