Vad innebär ekonomi juridik?

Innehållsförteckning

Vad innebär ekonomi juridik?

Vad innebär ekonomi juridik?

Du lär dig om samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik handlar om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner.

Vad är bäst ekonomi eller juridik?

Hej, Skillnaden mellan Ekonomiprogrammet med inriktningen ekonomi och inriktningen juridik är inte så stor. Det handlar om några få kurser som skiljer. ... Som du ser så har ekonomiinriktningen en extra matte kurs.

Vad innebär det att vara civilekonom?

Kort om civilekonom Arbetsuppgifterna kan bestå i budgetering och ekonomisk planering, marknadsföring och försäljning, redovisning och revision samt utredningsarbete. Eftersom ekonomen har en bred utbildning som behövs i de flesta branscher har de stora möjligheter att välja mellan många olika jobb.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på handel?

Hej, Vad roligt att du är intresserad av Handel-och administration! Om man ser till rikssnittet, alltså vad som var medelpoängen för det programmet om man ser till hela Sverige, så var poängen förra året 182,4 poäng. Men den lägsta antagningspoängen kan variera väldigt mycket beroende på ort och specifik skola.

Hur många poäng för att komma in på natur?

När det gäller hur många poäng du behöver för att komma in på Naturvetenskapsprogrammet beror det på vilken skola du vill gå på och det varierar också från år till år. Riknssnittet för Naturvetenskapsprogrammet år 2016/20,3 poäng.

Relaterade inlägg: