Är universitet gratis i Sverige för EU?

Innehållsförteckning

Är universitet gratis i Sverige för EU?

Är universitet gratis i Sverige för EU?

Du som är medborgare i ett land utanför EU, EES eller Schweiz ska betala anmälnings- och studieavgifter för studier både på grund- och avancerad nivå.

Vilka utbildningar kostar?

Dyraste utbildningen är Konstutbildningen som kommer kosta 335 000 kronor per år följt av Design som kommer ligga på 270 000 kronor per år. På tredje plats kommer Läkarutbildningen som går loss på 230 000 kronor per år. Om man vill plugga hela läkarutbildningen som är 11 terminer får man slanta upp kronor.

Måste man betala för högskola?

Anmälningsavgiften är 900 kronor och betalas när du anmäler dig till ett eller flera utbildningsalternativ på grundnivå eller avancerad nivå. Universiteten och högskolorna avgör själva storleken på studieavgifterna och sköter också inbetalningen av dessa avgifter.

Är det värt att utbilda sig till ingenjör?

Det framkommer i den nya Saco-rapporten Lönar sig högre utbildning? ... – Precis som i den studie vi gjorde för fyra år sedan ligger civilingenjör bland topp fyra och är mer lönsam än de flesta andra utbildningar, säger Thomas Ljunglöf, utredare på Saco som tagit fram rapporten tillsammans med Linda Simonsen.

Relaterade inlägg: