Vad kostar en ståltrappa?

Innehållsförteckning

Vad kostar en ståltrappa?

Vad kostar en ståltrappa?

Vad en inomhustrappa kostar är helt beroende på vilken typ av trappa du väljer, variationsmöjligheterna för trappor är oändliga och det finns trappor i de flesta prislägen. Men ett riktpris för en normalstor trappa med räcke tillverkad i furu eller ek ligger på mellan 35-55 000 kronor.

Hur mycket kostar Trapprenovering?

Vad kostar en trapprenovering? En trapprenovering i tex massiv ek kostar ca 12000-17000 kr inclusive matererial och arbete efter rot. Priserna varierar beroende på material och trapp-typ.

Hur lång tid tar det att slipa en trappa?

Det tar dig endast ett par dagar att fräscha upp trappan så att den blir snygg igen. Till arbetet behövs några få maskiner, och saknar du någon kan du säkert hyra en.

Vad är Slipolja?

Slipolja är något man inte bör spara in på när man ska slipa en trappa. Det är den som gör att ditt slippapper inte fångar upp så mycket damm att du behöver byta den stup i kvarten. Givetvis behöver slippapperna bytas även om du har mycket slipolja, men inte alls lika ofta.

Vad kostar ett trappräcke?

Vi har hämtat in en offert från en lokal smide firma. Dom kommer med ett pris på 3.200 per meter pluss moms. Räcket blir ungefär 7 meter, så detta kalaset landar på 28.000 kr! Färdig monterat och pulverlackerat.

Hur djupt är ett trappsteg?

Formel: 2 x steghöjd + stegdjup = cirka 63 cm För att få bra höjd och djup på trappans steg är det bra att använda formeln 2 x steghöjd + djupet på ett trappsteg = 63 cm. Det betyder t. ex. att om höjden på ett steg är 18 cm, vilket är ett bekvämt mått, borde djupet på steget vara 27 cm.

Vilket spackel till trappa?

Använd vanligt träspackel för mindre skavanker. Har du en äldre trappa kan det finnas större och djupare sprickor där fyllnadsmassa fungerar bättre för att fylla upp. Slipa med finkornigt papper när spacklet har torkat. För att täta sprickor eller glipor där materialet rör sig kan du eventuellt använda mjukfog.

Relaterade inlägg: