Hur mycket kostar det att slipa skridskor?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att slipa skridskor?

Hur mycket kostar det att slipa skridskor?

Hockeyservice - Priser
TjänstFörklaringPris
SkridskoslipningSkridsko slipas när det finns tid under dagen eller till följande dag.49:-
ExpresslipningFå tillbaka skridskona direkt.99:-
Avancerad slipningRadie eller åkyta.249:-
VärmningVärmning av skridskor ej köpta på Intersport.499:-

Var slipar jag skridskor?

Slipa skridskorna på Intersport. I våra hockeybutiker är du välkommen för att slipa dina skridskor. När du väl är på plats kan du dessutom passa på att kolla in vårt stora utbud av hockey. Vi har allt från skridskor till barn och vuxna till hockeyklubbor, skydd och hjälmar.

Hur ska man slipa skridskor?

Vanligast skåldjup för en utespelare är 18-25 mm. Målvakter använder betydligt djupare skål, ända ner till 6-8 mm. Yngre målvakter bör ha lite mindre skål, 12-16 mm. Fördelen med en djup skål är att man får bättre fäste i svängarna och man kan stanna snabbare.

Kan man slipa skridskor hemma?

Att bryna sina skridskor själv Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna. Om du gör detta enligt konstens alla regler behöver du aldrig slipa dina skridskor.

Kan man slipa sina skridskor hemma?

För de flesta fungerar det alldeles utmärkt med att åka på den radie skridskon hade när man köpte dem. Men du kan också trimma dina skridskor, speciellt om de har några år på nacken, genom att slipa om dem så att de får en lite mer aggressiv radie.

Hur slipar man sina skridskor hemma?

När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna.

När ska man slipa skridskor?

Hur ofta behöver man slipa sina skridskor? – Det beror på hur mycket man åker. De som tränar och spelar hockey slipar sina skridskor minst ett par gånger i månaden, kanske en gång i veckan. Åker man bara i skolan och på lov så räcker det med två gånger per år.

Relaterade inlägg: