Vad behöver jag för att jobba i Spanien?

Innehållsförteckning

Vad behöver jag för att jobba i Spanien?

Vad behöver jag för att jobba i Spanien?

Du måste ha med dig pass och anställningskontrakt på spanska. Då detta är nödvändigt för att få arbeta i Spanien är det något som din arbetsgivare brukar hjälpa dig med. Empadronamiento är också nödvändigt för att kunna skriva in dig på närmaste Centro de Salud.

Vad krävs för att bosätta sig i Spanien?

EU-medborgare flyttar enkelt till Spanien Spanien tillhör EU:s medlemsländer, liksom Sverige. Det gör att du som är svensk medborgare enkelt kan flytta. Du behöver inte ansöka om visum, det enda som krävs är ett svenskt pass. Det ger dig rätt att stanna i landet i upp till tre månader.

Var i Spanien är bäst att bo?

Många anser att de södra delarna av Spanien är det absolut bästa stället att bo på, kanske särskilt för oss skandinaver som längtar efter ljuset och värmen. Här hittar du både större städer men också många pittoreska byar och mindre orter, samt du har aldrig långt bort till kustremsan.

Vad krävs för att flytta till Sverige?

En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Det finns flera olika skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige, till exempel för att arbeta eller studera här, flytta till en familjemedlem eller för att söka skydd undan krig och förföljelse.

Relaterade inlägg: