Vad behöver man för att ha en kanin?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att ha en kanin?

Vad behöver man för att ha en kanin?

Kaniners huvudkost är hö och deras dagsintag ska därför till största delen bestå av just hö. Det är inte bara bra föda utan även bra för att hålla tänderna fina och friska. Men att bara äta hö kan bli lite tråkigt för en kanin, vill man ge något extra är det bra att ge bladgrönsaker och pinnar till kaninen.

Hur ska man bada en kanin?

Försök först att borsta bort eventuella tovor och så mycket lös päls och smuts som möjligt. Räcker inte det ska kan man försiktigt tvätta den del av kaninen som är smutsig. Använd milt och parfymfritt schampo och undvik att kaninen får schampot i ögonen. Var noga med att skölja bort allt schampo från pälsen.

Var bor en kanin?

De flesta kaniner och gnagare håller sig därför alltid i närheten av bohålor under marken i det vilda för att hinna springa ifrån rovdjuret och ner i sin håla.

Hur man sköter om en kanin?

Se till att kaninen följer sina rutiner vad gäller mat, vatten, avföring och urinering. Om den börjar äta mindre eller slutar bajsa är det en varningsklocka. Känn igenom kaninens mage för att kontrollera att den är mjuk och inte hård eller uppblåst. Var även noga med att kolla kaninens tänder.

Hur ofta tvättar man en kanin?

För de flesta raser kommer friska kaniner väldigt sällan behöva tvättas. Kaniner är väldigt rena djur, och de kommer ta hand om det mesta av rengöringen själva. De kommer slicka på pälsen, och använda sina tassar för att komma åt överallt.

Relaterade inlägg: