Vad krävs för att skaffa katt?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att skaffa katt?

Vad krävs för att skaffa katt?

Att tänka på vid kattköpet:

  1. Skriv ett köpekontrakt. ...
  2. Be att få se veterinärintyg som bekräftar att katten du köper är frisk. ...
  3. Kontrollera att katten är vaccinerad och be om information så att du vet när det är dags för nästa vaccination.
  4. Kontrollera att katten är idmärkt. ...
  5. Teckna en kattförsäkring.

Varför ska man inte skaffa katt?

Katter är sociala varelser som vill ha och behöver sällskap. Det är dessutom olagligt att lämna sin katt ensam hemma en hel dag utan tillsyn, enligt svensk djurskyddslagstiftning. Är det dessutom så att du ska skaffa kattunge behöver den mer uppmärksamhet och aktivering då den precis skilts från sin mamma.

Hur är det att ha en innekatt?

En innekatt behöver mycket lek och stimulans samt bra mat för att den ska hålla sig i trim och må bra. Det finns även faror för en innekatt som är bra att känna till så att du kan skydda katten från att skada sig.

Vad behöver man göra med en kattunge?

Vad behöver kattungen? Din nya familjemedlem behöver såklart mycket kärlek – men det finns ett par saker till som är bra att ha! Ge gärna katten en egen plats där den kan sova och vila sig på; en mjuk och skön bädd som du placerar på ett varmt och dragfritt ställe. Katten bör också ha egna skålar för mat och vatten.

Är det jobbigt att ha katt?

Kattunge eller vuxen katt? Kattungar är otroligt söta, men kan vara ganska jobbiga. ... En katt kommer också upp på och in genom ställen där ett barn inte kan ta sig. En vuxen katt är oftast lite lugnare och har, på gott och ont, en ”färdig” personlighet, men då vet man i alla fall vad man får.

När får man köpa en kattunge?

Kattungar behöver vara hos sin mamma tills de är 12 veckor gamla. Det är så länge som de behöver hennes mjölk, omvårdnad och sociala träning för att utvecklas bra på alla sätt. Länsstyrelsen har dessvärre fått in fler och fler indikationer på att kattungar skiljs från modern och säljs redan vid 8–10 veckors ålder.

Relaterade inlägg: