Vilket körkort för A-traktor?

Innehållsförteckning

Vilket körkort för A-traktor?

Vilket körkort för A-traktor?

För att köra traktor a eller motorredskap klass II behöver du ett körkort eller ett traktorkort. För att få köra traktor b krävs ett körkort för bil. Med ett traktorkort får du köra: Traktor a (traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen).

Vad krävs för a-traktor kort?

För att köra traktor eller motorredskap klass II krävs ett körkort (oavsett behörighet) eller ett särskilt traktorkort. Förarprovet för traktorkort består av ett kunskapsprov. Genom kunskapsprovet ska du visa att du har teoretiska kunskaper så att du kan köra med omdöme i trafiken.

Hur många passagerare får man ha i en A-traktor?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Vem får äga en A-traktor?

Här får du som står som ägare lite mer information om vad som gäller för en A-traktor. ... Många av A-traktorerna står skriven på den ena föräldern men brukas av en son eller dotter i familjen. Den som för fram fordonet måste inneha ett mopedkörkot/ AM-körkort och vara minst 15 år.

Relaterade inlägg: