Måste man göra AT-tjänst?

Innehållsförteckning

Måste man göra AT-tjänst?

Måste man göra AT-tjänst?

Man kan inte bli läkare på något annat sätt än genom att läsa läkarprogrammet på Universitetet. ... Efter att med godkänt resultat gått igenom läkarprogrammet, behöver du göra en AT-tjänstgöring. AT-tjänst är mellan 18 till 24 månader. Därefter ansöker du om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Vad krävs för att få lärarlegitimation?

  • Lärare måste ha lärarlegitimation för att bli tillsvidareanställda och få sätta betyg. Förskollärare måste ha förskollärarlegitimation för att bli tillsvidareanställda. För att få undervisa krävs oftast både legitimation och behörighet. Här kan du ansöka om legitimation och utöka din legitimation med fler behörigheter.

Vad krävs för att bli läkare?

  • Läkarutbildning – för dig som vill bli läkare För att bli läkare behöver du höga betyg eller ett högt högskoleprovresultat. Det finns också läkarutbildningar utomlands där det är lättare att komma in. Läkarutbildningen är lång och därefter krävs det AT-tjänst innan du får en legitimation.

Hur lång är läkarprogrammet som ger läkarexamen?

  • Läkarprogrammet som ger en läkarexamen är 5,5 år lång. Efter det krävs det att du gör en AT-tjänst, allmäntjänstgöring, i minst 18 månader. Om du blir godkänd i din AT-tjänst får du en läkarlegitimation. Om du vill bli en specialistläkare kan du göra en ST-tjänst, specialtjänstgöring, i ungefär fem år.

Relaterade inlägg: