Hur vet jag om min katt har stamtavla?

Innehållsförteckning

Hur vet jag om min katt har stamtavla?

Hur vet jag om min katt har stamtavla?

Genom FindUs får du åtkomst till Sveriges Kattklubbars Riksförbunds stambok och hittar du samtliga, av SVERAK stambokförda, raskatter. Här kan du enkelt söka fram en katt och se stamtavlan i 3-8 generationer, se lista över avkommor, göra provparningar och se inavelsgrad.

Är stamtavla viktigt katt?

Varför är stamtavlanviktig på en raskatt? En stamtavla är så mycket mer än bara ett papper... Stamtavlan är, förutom ett fysiskt dokument som visar kattens förfäder, ett bevis på att uppfödaren tillhör ett internationellt erkänt kattförbund.

Hur läser man en stamtavla?

Hur du läser av en stamtavla Varje ras har en kod. Norsk skogskatt, till exempel, har NFO. Detta garanterat att katten är renrasig. Om det står XSH eller XLH så är atten en blandras, där XSH står för korthårig och XLH står för långhårig.

Hur kollar man stamtavla?

SKKs onlinetjänst Hunddata ger åtkomst till de uppgifter som finns registrerade i Svenska Kennelklubbens databas. Här finner du hundens födelsedatum, stamtavla och uppfödare. Nya meriter, resultat från officiella tävlingar, eventuella avkommor, resultat från hälsoundersökningar etc.

Hur fixar man stamtavla?

Stamtavlan på registreringsbeviset innehåller 3 generationer. Är man nyfiken på att söka längre bak i hundens härstamning, kan man använda våra kostnadsfria e-tjänster Hunddata eller Avelsdata.

Vad kostar det att para en katt?

Kostnaden för ett fint avelsdjur kan bli upp till 25 000 kr beroende på vad det är för ras, vilka linjer katten har och ibland även vilket utseende katten har. Inom vissa kattraser är några färger eller mönster mer eftertraktade.

Relaterade inlägg: