Vad har IKEA för organisationsform?

Innehållsförteckning

Vad har IKEA för organisationsform?

Vad har IKEA för organisationsform?

IKEA är ett företag som har expanderat i snabb takt och företaget bör räknas som synnerligen framgångsrikt. Att som en multinationell koncern välja att behålla kärnverksamheten i en liten by som Älmhult är tämligen unikt, och gör studieobjektet än mer intressant.

Hur gick Ingvar tillväga för att skapa en företagskultur inom IKEA?

I IKEA:s barndom bjöd Ingvar Kamprad personalen på utlandssemestrar. Under dessa gemensamma resor, för många den första utlandsresan, utvecklades mycket av den sammanhållning och speciella IKEA-anda, som sedan så starkt bidragit till företagets enorma framgång.

Hur skulle du kortfattat sammanfatta IKEA andan?

sortimentet – vår identitet, Ikea-andan, vinst ger oss resurser, att med små medel nå goda resultat, enkelhet är en dygd, linje annorlunda, kraftsamling – viktig för vår framgång, att ta ansvar – en förmån, och det mesta är ännu ogjort – underbara framtid.

Hur förs IKEA andan vidare?

Ikea kommer bland annat öka sitt fokus på mindre stadsnära butiker, satsa på e-handel och hemleveranser. Det går tvärtemot Ingvar Kamprads gamla vision: Bygg stort, utanför stadskärnorna. Här i Älmhult i Småland grundade Ingvar Kamprad sitt allra första Ikeavaruhus 1958.

Relaterade inlägg: