Måste man gå hockeygymnasium?

Innehållsförteckning

Måste man gå hockeygymnasium?

Måste man gå hockeygymnasium?

Du måste träna för att få spela, du måste få spela för att utvecklas, du måste utvecklas för att nå tv-pucken, det är bra att nå tv-pucken om du vill komma in på rätt hockeygymnasium och du måste komma in på rätt hockeygymnasium för att maximera dina chanser att uppfylla din dröm.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på hockey?

Meritpoäng NIU Hockeygymnasium: Nationellt godkänd Idrottsutbildning vänder sig till elever som anses ha förutsättningar att nå nationell elit som senioridrottare. Det gäller 200 poäng i ditt individuella vall och 200 poäng inom programfördjupningarna = 400 poäng av de 2500 totala poäng.

Hur ansöker man till hockeygymnasium?

Det absolut mest framgångsrika faktorn är att välja ett hockeygymnasium på hemmaplan och Stockholm har i dag 12 gymnasium som erbjuder ishockeyprofil. Stockholm har 3 NIU, 4 LIP och 5 LIU gymnasium att ansöka till. Gå in på respektive flik för att se vilka gymnasium som erbjuds och hur du ansöker dit.

Vilka hockeygymnasium finns?

Vilka hockeygymnasium finns?

  • NIU Gymnasium Norra.
  • NIU Gymnasium Södra.
  • NIU Gymnasium Östra.
  • NIU Gymnasium Västra.

När ska man söka till hockeygymnasium?

Sista ansökningsdagen för hockeygymnasium är den 1 december. Du får besked i mitten av januari om du har kommit in och då är det dags att börja tänka på vad du läsa på gymnasiet utanför idrotten. Vilka gymnasieprogram som du kan välja mellan varierar beroende på vilken ort du har sökt till.

Hur många poäng är Niu?

Elever på både RIG och NIU går ett vanligt gymnasieprogram, med ämnet specialidrott som kan läsas upp till 700 poäng. Studierna är anpassade för att kunna träna och lära elitidrott på dagtid.

Hur funkar hockeygymnasium?

Syftet med hockey gymnasium är att underlätta för ungdomar att kombinera ishockeyträningen med gymnasiestudier. På ett hockeygymnasium har du möjlighet att spela ishockey under skoltid men även på kvällar och helger genom träningar och matcher.

Vad är det för skillnad på RIG och Niu?

Det finns två olika möjligheter för elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet: riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). RIG har riksrekrytering medan NIU har lokal/regional antagning.

Relaterade inlägg: