Vad ska finnas i ett åtgärdsprogram?

Innehållsförteckning

Vad ska finnas i ett åtgärdsprogram?

Vad ska finnas i ett åtgärdsprogram?

Åtgärdsprogrammet är det dokument där skolan skriver ned vilka behov av särskilt stöd eleven har och hur skolan ska tillgodose dem. Åtgärdsprogrammet ska beskriva det särskilda stöd som en elev ska få. Åtgärdsprogram ska tas fram för en elev som ska ges särskilt stöd i: förskoleklassen.

Vilka olika nivåer ska finnas i ett åtgärdsprogram?

I Skolverkets allmänna råd i samband med åtgärdsprogram framgår det att kartläggning av verksamheten ska göras på individ-, grupp- och organisationsnivå. Forskningen har visat att åtgärdsprogram genomsyras av åtgärder som ligger på individnivå och att grupp- och organisationsnivå uteblir.

När ska pedagogisk utredning göras?

När ska en utredning om särskilt stöd göras? Om det kan befaras att en elev inte kommer att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås, eller de kravnivåer som gäller om eleven läser ämnesområden, trots att eleven har fått stöd i form av extra anpassningar, ska detta anmälas till rektorn.

När ska extra anpassningar utvärderas?

Om en lärare märker att en elev riskerar att inte nå målen så ska läraren sätta in extra anpassningar för att stötta eleven att nå målen. ... Om det senare behövs en anmälan till rektor är dokumentation på genomförda extra anpassningar ett bra underlag inför en utredning av elevs behov av särskilt stöd.

Relaterade inlägg: