Hur levde man på 1970-talet?

Innehållsförteckning

Hur levde man på 1970-talet?

Hur levde man på 1970-talet?

Under 1970-talet slog miljötänkande igenom på allvar, vilket i Sverige bland annat yttrade sig i gröna vågen. Vietnamkriget var en av de största konflikterna under kalla kriget. Discomusiken slog igenom vid decenniets slut. Sex Pistols var ett av många band då punkrocken slog igenom vid decenniets slut.

Hur var det att växa upp på 70 talet?

Tapeterna var stormönstrade, byxbenen utsvängda och radion spelade Abba. Lasse Virén skördade stora framgångar på idrottsarenorna och Urho Kekkonen styrde vårt land. Samma årtionde föddes också Pernilla (född Knutar) och Mikael Björk.

Hur var det att vara ung på 70 talet?

När jag var liten brukade vuxna tråka ihjäl mig med deras tröstlösa berättelser om hur svårt det var när de växte upp. De måste gå 30km i uppförsbacke i snöstorm – båda vägarna – varje dag till skolan, bärande på sina syskon på ryggen för att komma till en skolan som var en ombyggd lada utan isolering.

Hur behandlades barn förr?

Rapportens slutsats är att barn förr i tiden levde ett tufft liv men att det ständigt förbättras. Förr levde barn ett liv i skymundan av de vuxna och deras liv gick ut på att arbeta för familjens bästa. Barnen hade inte mycket till frihet och lek utan ansågs redan i ung ålder som småvuxna.

Vilka lekar lekte man på vikingatiden?

Leksakerna tillverkade man själva, det kunde vara käpphästar, tärningar eller brädspel av olika slag som till exempel schack. Vid olika högtider och fester var det vanligt att både barn och vuxna lekte med och tävlade mot varandra, ofta i tvekamper.

Relaterade inlägg: