Hur lär man sig om hästar?

Innehållsförteckning

Hur lär man sig om hästar?

Hur lär man sig om hästar?

Andra viktiga kunskapskällor. Ett annat sätt att lära sig mer om hästar är att prata med individer med stor erfarenhet. På ridskolan kommer du definitivt träffa människor som andas och lever häst, som är utbildade inom hästvård och hästsport och som mer än gärna lär dig allt de kan.

Hur rider man lätt i trav?

Att rida lätt innebär att man i takt med hästens steg reser sig och sätter sig i sadeln. Vartannat steg som hästen tar ska man stå upp i sadeln och vartannat steg så ska man sitta ned. Detta görs under gångarten trav och används för att inte lägga lika mycket belastning på hästen.

Hur vänder man hästen?

När du vänder hästen: gör det åt höger, alltså ifrån dig. Det är precis tvärtom mot hur du gör i spiltan eller boxen, där vänder du hästen mot dig. Var noga med att gå rakt igenom dörröppningar så minskar risken för att hästen stöter i höften.

Hur Skänklar man en häst?

Hästen ska gå fram för ryttarens ben och den ska svara framåt när du trycker med skänkeln. Drivningen sker med ”impulser” i takt med hästens rytm när det behövs. Även när du tar bort skänkeln ska hästen fortsätta att röra sig framåt. Om du hela tiden trycker med skänkeln så blir din häst ”skänkeldöd”.

Relaterade inlägg: