Hur luktar spolarvätska?

Innehållsförteckning

Hur luktar spolarvätska?

Hur luktar spolarvätska?

Vanlig spolarvätska luktar ofta sprit och inte alls speciellt gott.

Hur får man det att lukta gott i bilen?

Om det luktar tråkigt i din bil är det bästa sättet att bort den dåliga doften att använda ättika. Lämna ett glas med ättika i bilen över natten. Ättikan är så pass sur att den neutraliserar alkaliska ämnen i luften. Det går lika bra med en skål amoniak.

Hur blir man av med röklukt i bilen?

Att städa ur hela bilen med starka medel hjälper kanske tillfälligt, men efter ett tag kommer odören tillbaka eftersom den fortfarande reproduceras i klädsel och inredning. Då kan det krävas en ozonrengöring som effektivt tar bort både lukt av rök och andra envisa lukter. Ozoneair är snabb och enkel att använda.

Hur man blandar spolarvätska?

Just vårt märke, som är en koncentrerad spolarvätska, klarar upp till -29 grader innan den fryser om man blandar 50/50, hälften spolarvätska och hälften vatten. Det finns också färdigblandade spolarvätskor, som dock är dyrare, att köpa.

Är spolarvätska farligt?

Spolarvätska innehåller oftast etanol eller isopropanol och är normalt sett inte farlig vid någon enstaka klunk, men kan vara farlig om den dricks i större mängd. Behållaren för spolarvätskan finns oftast i motorutrymmet och kräver då att man öppnar motorhuven för att kunna fylla på ny vätska.

Relaterade inlägg: