Vilka smaker har vingummi?

Innehållsförteckning

Vilka smaker har vingummi?

Vilka smaker har vingummi?

Basset's vingummin är en älskad klassiker med smaskiga smaker av t. ex citrus, äpple, röda vinbär, svarta vinbär, jordgubb, hallon och körsbär. Här i en 1 kg påse som räcker länge och nästan såpass många att man kan tänka sig att dela med sig.

Varför bytte Bassetts recept?

Enligt Kristian Hvilen, nordisk kommunikationsdirektör på Mondelez International, är det nya receptet ett sätt att förbättra kvaliteten. De nya godisbitarna kommer enligt företaget i färre smaker, större och mjukare bitar samt med mer naturliga färgämnen.

Varför heter det vingummi?

Etymologi. Ordet "vingummi", efter engelskans "wine gum", är belagt i svenskan från 1968. Ursprunget till "vin" i namnet är oklart.

Vad har hänt med Bassets Winegum?

Originalet mot det nya receptet. Godismakaren Bassett's har gjort om receptet på sina klassiska vingummin. Men inte, receptet har enligt producenten ändrats för att förbättra kvaliteten och för att kunna använda sig av mer naturliga färgämnen. ...

Är det gluten i vingummi?

Typiska produkter var glass, gelégodis, vingummi, marshmallows, mjuk nougat, kolor, chokladbitar med fyllning, drycker, kolasås och mjölkersättning. Gluten påvisades inte i någon av de produkter som deklarerade glukossirap och som inte innehöll någon annan källa till gluten.

Hur tillverkas vingummi?

Genom att koka grishud och kalvben utvinner man gelatin som är ett gulaktigt geleringsmedel utan doft eller smak. Det används i bland annat vingummi och andra gelégodisar för att göra det formbart och gummiaktigt. Gelatin är nedbrutet kollagen – ett protein från senor, hud och ben.

Är vingummi glutenfritt?

Ja. Man kan äta livsmedel som innehåller glukossirap (och även glukossirap från vete eller korn) så länge produkten inte innehåller någon annan ingrediens som innehåller gluten. Glukossirap är en vanlig ingrediens i många olika livsmedel som glass, gelégodis, chokladfyllningar, kolor och drycker.

Vad är det i vingummi?

Glukossirap (innehåller SULFITER), socker/sukker, stärkelse/stivelse, gelatin, syror (äppelsyra/æblesyre, ättiksyra/eddikesyre), färgämnen/farver/fargestoffer (antocyaner, vegetabilisk karbon/kul, paprikaextrakt, lutein, kurkumin), aromer, vegetabiliska oljor/olier (palmkärn/palmekerne, kokos, solros/solSIKke), ...

Är det gluten i humle?

De viktigaste ingredienserna i öl är vatten, malt, humle och jäst. ... Öl innehåller därmed en viss mängd gluten. Det ställer till problem för den som är glutenintolerant och som i största möjliga mån ska undvika sådant som innehåller råg, korn, vete eller dinkel.

Relaterade inlägg: