Vad räknas som Distanspass?

Innehållsförteckning

Vad räknas som Distanspass?

Vad räknas som Distanspass?

Distans är det pass när man "bara" är ute och springer. Inte särskilt snabbt och inte särskilt långt. Tempot i sig är inte det viktiga utan själva tiden man är ute. Därför kan farten vara förhållandevis låg och behaglig för att skapa en skön känsla och rytm.

Vad är skillnaden mellan distans och intervall träning?

Vad är skillnaden mellan distansträning och intervallträning? Ge exempel . Distansträning: du springer länge och långsamt och du håller ett jämnt tempo. Intervallträning: du varvar hårt arbete med vila, till exempel så springer du allt du kan i 20 sekunder och sedan får du vila 20 sekunder innan nästa intervall.

Vad är Distanspass löpning?

Distanslöpning är grunden i löpträning. Distansen är självklart olika för olika löpare, men med distansträning menar vi här ett träningspass som åtminstone är 30 minuter och max 90 minuter. Har man kommit upp i en träningsdos på fyra gånger i veckan bör man klara ett pass på 10-15 km.

Varför ska man träna Distanslöpning?

DU FÖREBYGGER SKADOR För att förebygga risken för skador och förbereda kroppen för snabbare och hårdare pass är det viktigt att ha en stark bas. Du behöver en solid grund och det får du av lugna långdistanspass. Muskler, senor och ledband stärks och kroppen anpassas till gradvis hårdare belastning.

Varför springer man distans?

I klartext betyder det att vi kan hålla en viss bestämd löphastighet till en lägre ”energikostnad”, om vi har många löpkilometer i benen. Stor träningsmängd ger kroppen en ökad hållfasthet och förebygger på så sätt skador. Dessutom ger stor träningsmängd kroppen en ökad hållfasthet och förebygger på så sätt skador.

Relaterade inlägg: