Kan Anticimex få bort silverfiskar?

Innehållsförteckning

Kan Anticimex få bort silverfiskar?

Kan Anticimex få bort silverfiskar?

Så här skadedjursbekämpar man långsprötade silverfiskar Långsprötade silverfiskar kan leva upp till sex år och det tar ett till två år för dem att bli könsmogna, berättar Thomas Persson Vinnersten på Anticimex. – Det är därför som saneringsprocessen tar tid. Det kan ta över ett halvår upp mot ett år att bli av med dem.

Varför får man silverfiskar i badrummet?

Silverfisken kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem. Den kan även komma in genom att följa rörledningar på utsidan av rören. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Favoritfödan är dock produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper och tyg.

Vad hatar silverfiskar?

1. Rödcederolja – silverfiskar tål inte doften. Spraya längs lister och andra trånga utrymmen, och gärna i flera rum samtidigt så att krypen inte bara flyttar runt i ditt hem utan lämnar dig i fred för gott.

Varför har jag silverfiskar i sovrummet?

Några silverfiskar i badrummet är oftast inget att bry sig om, men om de håller till i vardagsrummet eller sovrummet kan det, enligt Anticimex, vara ett tecken på fuktskada. Silverfiskar lever av avlagringar i avlopp, men föredrar stärkelserik föda som papper och tyg.

Kan man utrota silverfiskar?

Bli av med silverfiskar genom dessa knep: Håll rent genom att dammsuga ofta i skrymslen och längs lister. Vädra rummet ordentligt så att fuktigheten minskar. Täta springor, sprickor och bakom lister. Undvik att låta kläder, böcker eller annat papper ligga på golvet under lång tid.

Kan silverfisk hoppa?

Eftersom deras kroppar är små och superrörliga kan silverfiskarna ta sig in i minsta spricka och vrå. De klättra utan problem upp för både väggar och tak, och fixar även att hoppa upp till en meter vertikalt.

Varför får man silverfiskar i sängen?

Silverfiskar i sovrummet Om du har silverfisk i sängen kan det vara ett tecken på att du har en fuktskada. Eftersom vanlig silverfisk trivs bäst i fuktiga miljöer, kan det betyda att det är fuktigt i sovrummet om du upptäcker silverfiskar där.

Hur blir man av med silverfiskar Husmorstips?

7 sätt att bli av med silverfiskar

  1. Rödcederolja – silverfiskar tål inte doften. ...
  2. Doftblock av ceder är också ett bra medel mot småkryp som silverfiskar och pälsängrar.
  3. Håll rummet torrt (lättare sagt än gjort med våtutrymmen som kök och badrum).
  4. Låt inte papper och böcker ligga framme på golvet.
  5. Håll rent!

Relaterade inlägg: