Vad gör en jägarsoldat?

Innehållsförteckning

Vad gör en jägarsoldat?

Vad gör en jägarsoldat?

Som jägarsoldat är dina arbetsuppgifter att strida offensivt, spana, spränga konstruktioner och minera områden. Du kan till exempel spana och kartlägga motståndaren, för att senare kunna slå ut en radiomast och därmed deras kommunikation.

Vilken är den tuffaste Militärutbildningen?

För den som vill ha en extremt hård värnplikt och har rätt psyke och fysik är fallskärmsjägare det man ska sikta på. Att utbilda sig till attackdykare är något av det tuffaste som finns med dykning, undervattenssimning och strid på programmet.

Vad behövs för jägarsoldat?

Svensk medborgare, minst 18 år, lägst betyg G eller motsvarande i svenska A (1), engelska A (5) och matematik A (1). Utöver detta krävs godkänd läkarundersökning, godkänd registerkontroll och en godkänd kompletterande prövning.

Vad gör en Förhörssoldat?

Som förhörssoldat ingår du i en förhörsgrupp vars främsta uppgift är att genom samtal och förhör utvinna information. Under ett samtal kan du lätt förstå vilken information som är viktig, och kan därigenom stödja de förband eller staber du är placerad vid.

Vad är Jägarbågen?

Dagens jägarförband Utbildningstecken för jägare, så kallad "jägarbåge".

När startar lumpen 2021?

120 år med allmän värnplikt2.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande.

Vad är Sveriges Navy Seal?

Svenska elitförband idag Specialförbanden (FM SF) som utgörs av Särskilda operationsgruppen (SOG) och Specialförbandsledningen (SFL) samt stödjande specialenheter s.k. specialoperationsförband (FM SOF). Jägarförbanden som består av Arméns jägarbataljon (AJB), 31.

Relaterade inlägg: