Vad gör en förvaltningschef kommun?

Innehållsförteckning

Vad gör en förvaltningschef kommun?

Vad gör en förvaltningschef kommun?

Planerar, leder och samordnar den strategiska planeringen och policyarbetet för verksamheten på företag eller organisation, underställda en verkställande direktör eller motsvarande. Planlägger och leder den dagliga verksamheten samt ansvarar för personal.

Hur blir man förvaltningschef?

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som förvaltningschef. Många nuvarande svenska förvaltningschefer är utbildade Civilingenjörer eller Civilekonomer eller har andra utbildningar inom Ekonomi, alternativt eftergymnasiala utbildningar från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola.

Vad tjänar en förvaltningsdirektör?

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa löneutvecklingen för förvaltningsdirektör, staten....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201775 800 kronor76 900 kronor
201888 600 kronor88 400 kronor
201992 700 kronor92 500 kronor
202095 500 kronor95 400 kronor

Vad tjänar kommundirektörer?

Bland de 290 kommuncheferna är medellönen 97 723 kronor. 162 är män och 128 kvinnor. Bland landets 280 barn- och utbildningschefer är medellönen 75 680 kronor.

Vad tjänar en chef inom LSS?

50 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en chef på äldreboende?

Enhetschefer inom äldreomsorg har lägst löner av de undersökta grupperna. Här har en hög andel, 67 procent, av cheferna en längre eftergymnasial utbildning. Trots det ligger medellönen på 41 600 kronor i månaden, lägre än snittet på 46000 kronor för kommunala enhetschefer.

Vad är förvaltning kommun?

I en kommun finns nämnder och förvaltningar. Nämnden är den politiska ledningen för ett speciellt kommunalt område, till exempel skola, miljö eller kultur. Under varje nämnd finns en förvaltning bestående av tjänstepersoner som arbetar efter de beslut som nämnden fattat.

Vad gör de olika nämnderna?

Det här gör nämnderna I praktiken är det tjänstemän som sköter själva genomförandet av kommuners verksamheter, men de förtroendevalda har alltid det yttersta ansvaret. Arbetsuppgifterna kan vara att ge byggnadslov, bevilja ekonomiskt bistånd eller att organisera äldreomsorgen.

Relaterade inlägg: