Vad händer om jag köper en bil som har skulder?

Innehållsförteckning

Vad händer om jag köper en bil som har skulder?

Vad händer om jag köper en bil som har skulder?

Vi kan ta fordonet i anspråk om det finns fordonsrelaterade skulder, även om du som köpt fordonet inte orsakat skulderna. Vi måste alltid först försöka få betalt av den som orsakat skulderna.

Vad betyder upplysningar kreditköp?

det betyder väl att han har tagit bilen på avbetalning.. bilen är inte hans förräns den är betald. ägarbyte kan inte genomföras förräns hans kredit(lån) är löst hos banken(alternativt att du tar över kvarvarande skuld.

Får man köpa bil när man har skuldsanering?

Regler om skuldsanering finns reglerat i skuldsaneringslagen (2016:675) (SkuldsL). ... Om varken borgenärerna eller du ansöker om att skuldsaneringen ska omprövas så kommer du dock att kunna behålla bilen.

Vilka böter följer med bilen?

Från första juli i år följer parkeringsböter, trängselskatt och fordonsskatt med bilen i stället för den person som vid tillfället ägde den, detta på grund av en ny lag som ska hindra så kallade bilmålvakter – som äger många fordon men inte brukar dem.

Kan man se om bilen är skattad?

Använd dig av e-tjänsten Fordonets skulder för att se hur mycket skatt du ska betala för ditt eller dina fordon. Om du har skatt som ska betalas, så visas OCR-nummer och bankgiro-nummer i tjänsten.

Relaterade inlägg: