Hur påverkas kroppen av plankan?

Innehållsförteckning

Hur påverkas kroppen av plankan?

Hur påverkas kroppen av plankan?

Plankan stärker framför allt upp bålen. Det i sin tur kan bidra till bättre hållning, lägre skaderisk i vardagslivet och i andra träningsformer. Det är en statisk övning, förutom att den stärker dina mag- och ryggmuskler får även ditt säte, armar och ben en tuff omgång. Plankan övar även upp flexibilitet och balans.

Hur länge står man i plankan?

Håll plankan bara så länge som du kan behålla rätt teknik. Det kan vara 20 sekunder eller 60. Gör tre set och ligg på ryggen och gör en annan övning, till exempel höftlyft, däremellan.

Vilka muskler tränar man när man gör plankan?

Plankan nedan är en övning som tränar många olika muskler, men främst tränas de raka och sneda magmusklerna samt höftböjare.

  1. Lägg dig ner och låt kroppen vila på underarmarna och tårna. ...
  2. Behåll spänningen i bålmuskulaturen genom övningen och kom ihåg att andas lugnt och djupt.

Hur ofta ska man göra plankan för att få resultat?

Plankan träning – Gör ditt program Gör övningen varje dag och utöka tiden. I början kan 20 sekunder räcka medan du i slutändan kan komma upp i flera minuter. Försök att öka tiden varje dag om du kan, även om det bara är några sekunder extra.

Är plankan?

Plankan är en statisk övning där musklerna hela tiden arbetar aktivt. De muskler som aktiveras när man står i en planka är såklart dina magmuskler, men utöver dem så stärker plankan också axlarna och ryggen! Beroende på viken typ av planka du gör tränar du olika partier av magmuskulaturen.

Relaterade inlägg: