Varför får jag mens när jag äter p-piller?

Innehållsförteckning

Varför får jag mens när jag äter p-piller?

Varför får jag mens när jag äter p-piller?

Småblödningar mellan mens kallas mellanblödningar. Det kan bero på att du använder något skydd mot graviditet som hormonspiral eller p-piller. Det kan också bero på att du har en infektion i underlivet.

Har mens hela tiden?

Om du haft oregelbunden mens under en längre tid kan bland annat preventivmedel med hormoner göra att mensen blir mer regelbunden. Den kan också försvinna helt, beroende på preparat och behandling. Några exempel på sådana hormonpreparat är p-piller, hormonspiral, p-plåster och p-ring.

Varför har jag mens så ofta?

Riklig och regelbunden menstruation (menorragi) är vanligt och förekommer hos 10–20 procent av alla kvinnor i fertil ålder. Det definieras som regelbundet återkommande blödningar som är rikligare och/eller mera långvariga än den normala menstruationen, med en blödningsmängd på >80 ml totalt.

Vilket preventivmedel går man inte upp i vikt av?

Många unga kvinnor vill inte börja äta p-piller av rädsla för viktuppgång eller slutar i tron att viktökningen beror på deras p-piller. Men en avhandling från Sahlgrenska akademin visar att kombinerade p-piller inte leder till viktökning.

Relaterade inlägg: