Hur känns det att ha asperger?

Innehållsförteckning

Hur känns det att ha asperger?

Hur känns det att ha asperger?

Vissa egenskaper är vanliga om man har asperger Det kan vara svårt att förstå vad andra menar och känner. Du kan ha svårt att uppfatta miner, kroppsspråk, ironi och osynliga regler i sociala sammanhang. Det kan vara svårt att få andra att förstå dig på rätt sätt. Vissa intressen kan ta upp mycket av din tid.

Vilka nackdelar kan en diagnos innebära för en person med funktionsnedsättning?

Men även ur jobbsynpunkt kan en diagnos ibland kanske vara bra att ha? Läs på ADHD på jobbet. En annan nackdel kan vara att när det gäller försäkringar. När det gäller vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar – autism, epilepsi och ADHD för att nämna några – kan försäkringen gälla i begränsad omfattning.

Hur vet jag om jag har Asperger?

Typiska symtom för diagnosen Asperger var till exempel: Svårigheter i socialt samspel, undvikande beteende eller oförmåga till sociala kontakter. Svårigheterna bottnar i bristande social inlevelseförmåga vilket omfattar svårigheter att förstå hur andra tänker, känner och vad de outtalade signalerna i samspelet betyder.

Hur vet man om man har autistiska drag?

Vanliga egenskaper vid autism Det kan vara svårt att förstå vad andra menar och känner. Det kan vara svårt att kommunicera med andra och bli förstådd på rätt sätt. Vissa intressen tar upp en stor del av din tid. Det kan vara stressande att göra något som är nytt och ovant.

Relaterade inlägg: