Vad betyder köra offensivt?

Innehållsförteckning

Vad betyder köra offensivt?

Vad betyder köra offensivt?

En person som kör offensivt håller ofta för hög hastighet, gör riskabla omkörningar, tar små luckor så andra får bromsa, svänger med tjutande däck samt rivstartar. ... Det finns ingenting tufft i att köra offensivt, det visar bara hur hänsynslös hen är i trafiken då ökar risken för trafikolyckor.

Är defensiv körning positivt?

Att köra defensivt innebär att du kör lugnt, mjukt och planerat, utan onödigt risktagande, och med en anpassad hastighet. ... Genom att köra defensivt minskar risken att du överraskar andra trafikanter och att du själv blir överraskad, vilket bidrar till ökad trafiksäkerhet.

Vilka av dessa beteenden är ett exempel på defensiv körning?

Defensiv körning

  • Planera och ha god tid på dig.
  • Kör mjukt och bromsa i tid.
  • Ligg ett steg före.
  • Ta inga onödiga risker.
  • Ha god uppsikt både bakåt och framåt.
  • Ha goda säkerhetsmarginaler.

Vilket alternativ ger ett exempel på miljövänlig körning?

Mycket långsam fartökning. Hoppa över växlar. Körning på så låga växlar som möjligt. Hålla motorns varvtal på minst 3 000 varv/minut.

Vad är trafikens grundregler?

En trafikant skall uppträda så att han eller hon inte i onödan hindrar eller stör annan trafik. En vägtrafikant skall visa hänsyn mot dem som bor eller uppehåller sig vid vägen.

Vad är miljövänlig körning?

Genom sparsam körning, eller så kallad ecodriving, kan du sedan minska din bränsleförbrukning med upp till 20 procent! Tricket är att vara förutseende, inte gasa i onödan och att planera din resa. Detta minskar dessutom olycksrisken och sliter mindre på däck och fordon.

Relaterade inlägg: