Hur mycket kostar Sadelutprovare?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar Sadelutprovare?

Hur mycket kostar Sadelutprovare?

Kurskostnad: 12 000 kronor. Då blir du “diplomerad sadelutprovare” (eller sadel coach, oklart vilket, för båda beteckningarna används). Man lägger i sadelkursen “stor vikt vid hästens biomekanik och psykologi”.

Vad ska jag ha för sadel?

tänk på att inte ha för långa sadlar på hästar med korta ryggar ex ponnier, islandshästar, araber mm. ... sadeln ska ligga an mot hästens rygg hela vägen. sadeln ska vila över hästens bröstrygg och vara förållandevis kort. bomvidden ska vara tillräckligt bred, bossorna får gärna vara mjukt rundade uppåt där bak.

Vilken sadel ska jag välja häst?

Rätt storlek på sadeln beror både på dig som ryttare och på hästen den ska ligga på. En fel tillpassad sadel kan leda till både ryggproblem och hälta. Sätet på sadeln mäts i tum, en ponnysadel brukar ofta ligga på mellan 14 -16". 17-17,5" är den storlek som de flesta använder, men det finns sadlar upp till 18,5".

Vad kostar en sadel till häst?

Om man ska tro Lars så kostar en bra sadel, tillverkad i Europa, omkring 20.000 kronor. Men då är det en sadel som kan följa hästen livet ut. För den som inte kan lägga så stora summor på en sadel rekommenderar han hellre att köpa begagnat än att gå ner i kvalitet.

Hur skickar jag en sadel?

Paketera din sadel NOGA. Först med ett ordentligt & vadderat sadelöverdrag, sedan med bubbelplast runt hela sadeln. Skydda särskilt bakvalvet som är extra känsligt. Paketera sadeln i en stadig & kraftig kartong, gärna i storlek typ flyttlåda och märk kartongen med stor, röd text; "ÖMTÅLIGT" & "DENNA SIDA UPP"!

Hur skickar man bäst en sadel?

Man ska tänka på att förpacka sadeln i en kartong som inte är för stor, exempelvis en flyttkartong räcker för de flesta sadlar. Det viktigaste är att den inte glider runt i kartongen. Förpacka sadeln med ett sadelöverdrag och gärna lite bubbelplast eller en mjuk filt som extra skydd.

Relaterade inlägg: