Hur mycket merit behöver man för att bli socionom?

Innehållsförteckning

Hur mycket merit behöver man för att bli socionom?

Hur mycket merit behöver man för att bli socionom?

Grundläggande behörighet får du genom examen från gymnasiet som inkluderar godkända betyg i svenska 2, 3 och eng 6. Om du läser på Komvux, räcker det med 2400 poäng för ta ut Examen. Om du läser på gymnasiet, så är det minst 2500 poäng som du måste ha betyg i.

Vad är en socionomutbildning?

  • Socionomutbildningen innehåller bland annat ämnen som samhällsvetenskap, socialt arbete, juridik och psykologi. I utbildningen ingår praktik och fördjupande studier. Socionomprogrammet kan ha olika inriktningar men vanligast är att utbildningen har en generell och bredare inriktning. Det finns socionomprogram med inriktning mot:

Hur arbetar du som socionom inom kommunen?

  • Som socionom möter du ofta människor i svåra situationer i livet. Din uppgift är att ge hjälp och stöd för att åstadkomma en förändring. Socionomen ska ta hänsyn till en människas hela livssituation när de bedömer vilket stöd eller vilken åtgärd som behövs. Många arbetar som socialsekreterare inom kommunen.

Vad är socionomprogrammet?

  • Socionomprogrammet ges vid universitet eller högskola och är en yrkesförberedande utbildning på 3,5 år (210 högskolepoäng). Utbildningen leder fram till en socionomexamen. Därefter finns det påbyggnadsutbildningar till socionomprogrammet som är ämnesfördjupande och kan vara forskningsförberedande.

Vilken utbildning ger dig socionomexamen?

  • Socionomprogrammet ger dig en socionomexamen. Socionomprogrammet ges vid universitet eller högskola och är en yrkesförberedande utbildning på 3,5 år (210 högskolepoäng). Utbildningen leder fram till en socionomexamen. Därefter finns det påbyggnadsutbildningar till socionomprogrammet som är ämnesfördjupande och kan vara forskningsförberedande.

Relaterade inlägg: