Vad innehåller BDT-vatten?

Innehållsförteckning

Vad innehåller BDT-vatten?

Vad innehåller BDT-vatten?

Om torrtoalett används blir fördelningen: 1 % vatten i toalettavfallet och 99 % i BDT-vattnet. Förutom stor vattenmängd innehåller BDT-vatten organiskt material, så kallade syreförbrukande ämnen som mäts i biokemisk syreförbrukning, BOD7. BDT-vatten innehåller även små mängder metaller och smittämnen.

Måste fritidshus ha avlopp?

Det finns heller inget krav att ha vatten och avlopp alls; det är upp till dig. Vad gäller eget vatten finns det inga regleringar, det är bara att börja använda. För avlopp behöver du göra en anmälan (för BDT-vattnet) eller ansöka om ett tillstånd (när WC är påkopplat) hos kommunen.

Vad är BDT rening?

BDT-vatten står för bad-, disk- och tvättvatten och är ett samlingsnamn för allt avloppsvatten från hushåll minus toalettavloppet. ... Ett annat namn för BDT-vatten är gråvatten. Rening av BDT-avlopp är aktuellt om du sorterar avloppet.

Vad är Klosettvatten?

Fasta partiklar och fett som avskiljts från avloppsvattnet. Behållare där fasta partiklar och fett avskiljs från avloppsvattnet. Tank som samlar upp klosettvatten, ansluts helst bara till extremt snålspolande toaletter.

Vilka är dom tre vanligaste typer av enskilda avlopp?

Nedan får du mer information om de tre huvudsakliga lösningarna som finns;

  • Minireningsverk.
  • Markbädd.
  • Infiltrationsanläggning.

Relaterade inlägg: