Måste eleven gå Handledarkurs?

Innehållsförteckning

Måste eleven gå Handledarkurs?

Måste eleven gå Handledarkurs?

Den som ska vara handledare behöver en introduktionsutbildning (ibland kallad handledarutbildning) innan vi kan behandla ansökan om att få vara handledare. Även eleven måste ha gått en sådan introduktionsutbildning.

Vad gäller för att få övningsköra privat?

  • Allmänna krav för övningskörning. För att överhuvudtaget få övningsköra måste man ha ett giltigt körkortstillstånd. Om du övningskör privat måste din handledare ha ett ha handledarbevis och ni måste ha gått en utbildningskurs, mer information om det nedan.

Vad krävs för att få övningsköra med personbil?

  • Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som är godkänd som handledare. Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen. För att få övningsköra ska du. ha fyllt 16 år om du bara ska övningsköra med personbil.

Vad är en övningskörningsskylt?

  • Övningskörningsskylt. En övningskörningsskylt ska vara synlig på fordonet vid övningskörning. Privatister har en grön skylt med texten ÖVNINGSKÖR och trafikskolor har en röd skylt. Övningskörningsskyltar finns att köpa på de flesta bensinmackar.

Vilken skylt ska du använda vid övningskörning?

  • Om du övningskör bil måste den vara märkt med en tydlig skylt som det står ÖVNINGSKÖR på. Vid privat övningskörning ska skylten vara grön, trafikskolor använder röda skyltar. Du kan köpa sådana på de flesta bensinmackarna. Det är också värt att veta att det är handledaren som räknas som ansvarig förare vid övningskörning, ...

Relaterade inlägg: